Archive for the ‘Nederlands-Vlaamse boeken’

ZWART WATER

Posted by AT on Mercredi 1 février 2012

zwart-water

Bob Van Laerhoven

Houtekiet Uigeverij

Nadat de succesrijke thrillerauteur Carl Visser een ophefmakende roman publiceerde die hem doodsbedreigingen opleverde van moslimfundamentalisten, raakt hij na een auto-ongeval in een coma. Een aanslag, een ongeluk of eenzelfmoordpoging? De bonte kennissenkring van Visser besluit om aan zijn ziekbed verhalen te vertellen om hem zo uit zijn coma te lokken.

More …

‘HONDSSTER’

Posted by AT on Mercredi 1 février 2012

hondsster

de eerste roman van Guy Dierckx

Uitgeverij: Houtekiet

Hondsster is het verhaal van een wankele relatie tussen een moeder en haar zoon in de tweede helft van de vorige eeuw, maar ook een kroniek van een turbulent tijdperk waarin de grenzen van de artistieke en morele vrijheid worden afgetast.

More …

DE KLEUREN VAN AMERIKA

Posted by AT on Mercredi 1 février 2012

de-kleuren-van-amerika

Bert De Vroey

Houtekiet Uitgeverij

Amerika verkleurt, veroudert en verspaanst. En de klassieke protestantse gemeenten krijgen het gezelschap van megakerken, moskeeën en tempels. Er lopen breuklijnen in de samenleving tussen superrijken en een verarmende middenklasse, tussen de grootstad en de voorstad, tussen oudere en aanstormende generaties, tussen de elite en de modale Amerikaan.

More …

BELGISCH CONGO. 50 JAAR KOLONIALE HERINNERINGEN

Posted by AT on Lundi 7 mars 2011

belgisch-kongo

Peter Verlinden

Davidsfonds/Leuven


Vijftig jaar geleden kwam er een einde aan de koloniale tijd in Belgisch-Congo. De nieuwe, onafhankelijke staat begint aan een turbulente geschiedenis vol economische en sociale problemen. Toch blijft de koloniale erfenis nog steeds doorleven: talloze infrastructuurwerken, het onderwijssysteem, de gezondheidszorg, administratieve organisatie… dateren nog grotendeels uit de koloniale tijd.

More …

 de-bastaards-van-onze-kolonie

door Kathleen Ghequière, Sibo Kanobana

met foto’s van Filip Claus

uitgegeven door Roularta Books.

 

Een boek over Belgische metissen, kinderen geboren uit een gemengde relatie ten tijde van het koloniale Congo.

 ’Een interculturele geschiedenis van België begint niet met de komst van de migranten, maar met het koloniale verleden van België’, schrijven Sibo Kanobana en Kathleen Ghequière in de epiloog van De bastaards van onze kolonie. In dat boek verzamelden ze 21 levensverhalen van mannen en vrouwen die ter wereld kwamen met een blanke vader en een zwarte moeder -al kan het principieel ook andersom.

  More …

CONGO, DE SCHOONSTE TIJD VAN MIJN LEVEN

Posted by AT on Lundi 11 octobre 2010

congo-de-schoonste-tijd-van-mijn-leven

Jan Raymaekers

Van Halewyck

 

Dit jaar is het vijftig jaar gelden dat Congo onafhankelijk werd van België. Net die vijftigste verjaardag publiceert historicus Jan Raymaekers uit Kessel-Lo het boek ‘Congo, de schoonste tijd van mijn leven’. Dat meldt de website ROBnet.

Het fotoboek vertelt hoe verschillende oud-kolonialen hun tijd in Belgisch-Congo beleefden. Het boek werd uitgegeven bij Van Halewyck.

  More …

THE SECRETS OF CONEY ISLAND

Posted by AT on Lundi 21 juin 2010

cover-coney-island1

Auteur(s):  Reinhard Kleist (tekeningen)

Genre: Novelle

 

Met zijn verstripte Johnny Cash-biografie Cash - I see a darkness oogstte Reinhard Kleist flink wat lovende commentaar. Nu is er een nieuwe (naar het Nederlands vertaalde) strip van de Duitse stripauteur: The secrets of Coney Island. Mijn kennismaking met ’s mans werk, want - vraag me niet hoe het mogelijk is - zijn bejubelde Cash-strip heb ik niet gelezen.

  More …

BD STRIP : Rimpels

Posted by AT on Lundi 21 juin 2010

cover-rimpels

Auteur(s):  Paco Roca (tekeningen)

Genre: Novelle

 

Ernest wordt opgenomen in een verzorgingshuis voor senioren omdat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Het collectieve leven daar ervaart hij als een beproeving. Maar al snel past hij zich aan zijn nieuwe omgeving aan en besluit hij te vechten tegen de aftakeling die voor hem in het verschiet ligt.

  More …

une-catastrophe-naturelle1

Margriet de Moor, Danielle Losman (Traducteur)

 

Un lundi, on apprend qu’une dépression se déplace du Groenland en direction des côtes de l’Europe de l’Ouest. Le même jour, Armanda supplie sa soeur Lidy de partir à sa place en Zélande passer le week-end avec sa filleule. En contrepartie, elle gardera sa fille, âgée de deux ans, et accompagnera son mari à une fête familiale. Cette substitution ne devrait choquer personne puisque les deux soeurs se ressemblent au point d’être parfois confondues. Cette petite mise en scène va pourtant bouleverser leurs vies. More …

Agence EIPA nouvelles rubriques en attente

Posted by admin on Jeudi 12 mars 2009